U godini dvadesetpetogodišnjice postojanja, Radio B92 i ove jeseni slušaocima donosi savršenu kombinaciju najkvalitetnijeg informativnog programa, aktuelnog i lucidnog zabavnog sadržaja i najbolje muzike.
Foto: Aleksandar Krstović
Foto: Aleksandar KrstovićUzbudilnik

Uzbudilnik se posle letnje pauze vraća još duhovitiji, vispreniji i u produženoj verziji, čime smo izašli u susret brojnim zahtevima slušalaca – od 25. avgusta omiljeni novosadski jutarnji dvojac, Daška Milinkovića i Mlađu Urdarevića, slušaćete od 6.00 sve do 10.00 ujutro.

Daško i Mlađa o Uzbudilniku od jeseni, u svom maniru, kažu: “Ova programska šema obradovaće sve ljude na svetu, osim nas dvojice. Oni koji nas ne slušaju odsad mogu da nas ne slušaju sat duže. Što se sadržaja tiče, samo jedno je izvesno - Oni koji su nas voleli, odsad nas neće voleti. Oni koji nas nisu voleli odsad će nas mrzeti.
Foto: Aleksandar Krstović
Foto: Aleksandar KrstovićŠifra radio

Sve što Daško i Mlađa započnu, Milica Stanisavljević od 10.00 sati nastavlja u “Šifri radio”.

“Gde god da ste - kancelarija, automobil, fakultet – želimo vašu punu pažnju, jer ovaj program nije samo vaša omiljena muzika, već brzi audio-vodič kroz radni dan. Razotkrivamo sve ono što stoji iza dnevnih vesti i događaja, podstičemo vas na akciju, ponekad malo provociramo, ali vas obavezno zabavljamo puna četiri sata”, kaže Milica.
Foto: Aleksandar Krstović
Foto: Aleksandar KrstovićRadio gužva

“Radio gužva” i Miša Stojiljković sa slušaocima će biti svakog radnog dana od 15.00 do 17.00 “Ideja je da pred kraj radnog vremena budemo najpouzdaniji i najprecizniji GPS koji će ne samo rezimirati dan, već i pozvati slušaoce da nam kroz različite rubrike, od ‘Da se ja pitam’ do komentarisanja najvažnijih vesti, budu aktivan sagovornik. Izazov je održati pažnju slušalaca u ovom programskom terminu, konkurencija je jaka, ali trudićemo se da Radio B92 i ove jeseni bude bolji, aktuelniji, angažovaniji - ukratko, drugačiji, kaže Miša Stojiljković.
Foto: Aleksandar Krstović
Foto: Aleksandar KrstovićZini da ti kažem

U proteklih šest meseci, koliko postoji moj autorski program, naučili smo da zinemo da bismo rekli, ali i da saslušamo da bismo zinuli”, kaže Una Senić i nastavlja: “Zini da ti kažem se ove jeseni razgranao u dva nova termina - Zini da ti kažem (masno), koji će moći da se sluša sredom od 18.00 je pustio koren u andergraund, strit stajl i supkulturu uopšte, koja teče kao smola iz (hard) kora ponekad i soft porna. Zini da ti kažem (slasno), subotom od podneva je rezervisan za zrelo voće, poznate i ostvarene, koje ponekad treba i ujesti i zagristi kako bi iz sebe pustili najsočnije do sada neispričane priče!”

Muzički program

Muzički programRradija B92 ostaje na zadatku pronalaženja idealnog balansa između novog i poznatog, popularnog i modernog, savremenog i nostalgičnog, a slušaoce i u ovoj sezoni pokušavamo da zainteresujemo za najrazličitije muzičke pravce i izraze – od emisije Balanso (Milić Bugarčić), projekta Kišobran, Off-a, Stereofreeza (Vlada Janjić), Music for Body and Soul (Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milosavljević), Subotom uveče sa Tijanom T, Gistro FM (Skoča), Disco 3000 (Bojan Đorđević), Mash Up Or Shut Up, Digster Hitova I Rezidenture (Ilija Milošević i Alek Bošković), do omiljenih, audio-enciklopedija koje za vas kreiraju Žikica Simić i Goran Terzić u svojim programima – Dole na uglu i Originalni soul rečnik. U novoj programskoj šemi, Radio B92 donosi i jedno muzičko osveženje – svakog četvrtka od 21.00 predstavljamo najsvežije house groove radove domaćih i stranih producenata, a za mix pultom će biti Phil & Dansmore i Tumalon.

Kultura i umetnost

Radio B92 poseban prostor ostavlja za kulturu i umetnost, kako kroz redovnu dnevnu rubriku “Kul minut”, tako i kroz autorske emisije Mie David, “Život kao takav" i Jelene Đurović, “Agitpop”, koje su u prethodnoj sezoni pratile i zabeležile sve značajnije individualne i kolektivne inicijative, koje su nam živote činile uzbudljivijim I kvalitetnijim.

Život kao takav

Mia David: “Kako je život u Srbiji i dalje, nažalost, ne previše kvalitetan, tako i ja dalje tražim ljude koji, uprkos svemu, misle, osećaju, vole... ljude koji oblikuju svoj život i žive ga”.

Agitpop

Jelena Đurović: "Smatram da ne postoji dobar ili loš ukus, urbano ili seljački, moderno ili demode, postoji samo kontekst. Bavim se kontekstom u kome živimo, i to u svim aspektima, prvenstveno iz oblasti kulture, politike i kulturne politike”.

Informativne emisije

Centralne informativne emisije, Jutarnji dnevnik i Dnevnik, ostaju najbolji radijski informatori ako želite da vam sve bude jasno i da saznate poslednju vest prvi – očekuju vas u terminima od 9.00 i 17.00 sati. Informativni program Radija B92 ove jeseni biće pojačan dodatnim sadržajima partnera iz Radija Slobodna Evropa, novim segmentima koji će u fokusu imati analizu, komentar, ali i debate o najvažnijim društveno-političkim dešavanjima, dok će radio-verzija emisije Kažiprst u novom terminu biti proširena i obogaćena u odnosu na svoju televizijsku premijeru.