21. јануар 2013.

Muzička želja košta kao karta za koncert u “Areni“

Radio-prevare: Nasamareni slušaoci plaćali omiljenu pesmu na radiju SMS porukama čak 1.200 dinara. Voditeljka nijednom nije rekla cenu poruke. RRA: Nije dozvoljeno obmanjivanje slušalaca i gledalaca. MUZIČKA želja na radiju košta kao karta za koncert u „Areni“! Tako se iznenadilo i veselo društvo, koje se pre nekoliko dana okupilo u stanu u centru Beograda i naselo na pozive voditeljke sa slučajno izabrane radio-stanice. Samo treba da pošalju dve poruke na određeni broj mobilnog telefona i pesma koju žele ide odmah u program. Mladić iz ekipe poslao je čak četiri poruke. Dve pesme stvarno su puštene. Dok se poznati narodnjak čuo u pozadini, stiglo mu je obaveštenje mobilnog operatera - račun je porastao za 2.400 dinara!rema rečima Dejana Vuletića, mladića koji je pre dva dana papreno platio muzičku želju na radiju Fokus, „odsekle su mu se noge“ kada je shvatio da je vrednost jednog SMS čak 600 dinara. Hteo je, kaže, iz šale da čestita roditeljima 40 godina braka.
- Mislio sam da je neka greška. Nemoguće da poruka može toliko da košta. Pretpostavio sam da je oko 50 dinara, koliko obično takve poruke iznose, a uostalom, voditeljka nijednog trenutka nije rekla cenu SMS poruke - kaže Vuletić. - Odmah sam na internetu pronašao beogradsku radio-
-stanicu i uverio se da je cena poruke bez PDV 500 dinara. Iznervirao sam se, jer tokom više od sat vremena, koliko smo slušali muziku na „Fokusu“, niko nije rekao da poruka za želje i čestitke košta kao da sam naručio pesmu u kafani.
KARADŽIĆ: FOKUS PIRATSKA STANICA U SRBIJI radi na desetine piratskih stanica koje posluju mimo zakona.
- Fokus radio je baš piratska stanica, jer im je oduzeta dozvola za rad zato što nisu izmirili obaveze za zakup frekvencije - kaže Karadžić.
U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da su voditelji i spikeri emisija koje idu uživo i pozivaju sugrađane da šalju poruke dužni da daju obaveštenja o njihovoj ceni.
- Nije dozvoljeno obmanjivati slušaoce i gledaoce - kaže za „Novosti“ Goran Karadžić, potpredsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije. - Oni u programu moraju da budu obavešteni koja je cena poruke. To je regulisano zakonom o oglašavanju.
Direktor Radija Fokus Goran Pejković nam je objasnio da je muzički i zabavni program dat na korišćenje drugoj firmi, koja zauzvrat obezbeđuje predajnike, satelit i kompletno održavanje mreže.
- Vlasnik radija Interspid je potpisao ugovor sa drugom firmom, koja od 15 časova emituje svoj program i ne mogu zato da tvrdim da li je voditeljka rekla cenu poruke u emisiji, ali po zakonu je to bila obavezna - kaže Pejković. - Odgovorno tvrdim da je u političkom delu, koji je naš, sigurno objavljivana cena svih poruka za usluge koje su ponuđene.
Visoke cene su, navodno, neminovnost.
- Cena poruke mora da bude toliko visoka, jer oko 50 odsto uzme mobilni operater, 15 odsto ide provajderu i nama ostaje svega 35 odsto. Da se naši mobilni operateri „ugrađuju“ kao u inostranstvu do 15 odsto, cena bi bila niža.
PEJKOVIĆ: IMAMO DOZVOLU OD 2006. GORAN Pejković, direktor Radija Fokus, tvrdi da im je dozvola dodeljena 2006. godine. U međuvremenu je, priznaje, stizalo rešenje o oduzimanju, ali je ubrzo i opovrgnuto. I normalno su nastavili sa radom.

RATEL IZDAO 36 DOZVOLA
REPUBLIČKA Agenciji za elektronske komunikacije - RATEL izdala je 36 dozvola pružaocima SMS usluga sa dodatom vrednošću, kao u slučaju Radija „Fokus“.
- Svi koji su registrovani da daju usluge sa dodatom vrednošću, dostavljaju svoje cenovnike prilikom prijavljivanja za registraciju i mi ne dajemo saglasnost na cene, ali je operater dužan da o njima obavesti korisnike na način propisan Pravilnikom o obavezama operatera usluga sa dodatom vrednošću - kažu u RATEL-u.

VIP: MI NE UTIČEMO NA CENE
KAKO su nam u „Telekomu“ rekli, cene servisa variraju u zavisnosti od tipa sadržaja i vrste usluge koja se realizuje. Tako, na primer, muzičke želje koštaju od 10 do 500 dinara. Koja će cena biti definisana, zavisi od internog ugovora operatera i medijske kuće.

Izvor informacije

Нема коментара:

Постави коментар

MAPE POKRIVENOSTI

MAPE POKRIVENOSTI BEOGRAD I SEVER SRBIJE:

1. AVALA
2. IRIŠKI VENAC
3. CRVENI ČOT
4. CRVENO SELO
5. VRŠAČKI BREG
6. KIKINDA

MAPA POKRIVENOSTI AVALA

MAPA POKRIVENOSTI AVALA

MAPA POKRIVENOSTI IRIŠKI VENAC

MAPA POKRIVENOSTI IRIŠKI VENAC

MAPA POKRIVENOSTI CRVENI ČOT

MAPA POKRIVENOSTI CRVENI ČOT

MAPA POKRIVENOSTI CRVENO SELO

MAPA POKRIVENOSTI CRVENO SELO

MAPA POKRIVENOSTI VRŠAČKI BREG

MAPA POKRIVENOSTI VRŠAČKI BREG

MAPA POKRIVENOSTI KIKINDA

MAPA POKRIVENOSTI KIKINDA

MAPE POKRIVENOSTI:

MAPE POKRIVENOSTI: CENTRALNA I JUŽNA SRBIJA:

1. CRNI VRH JAGODINA
2. SREDNJI VRH JAGODINA
3. OVČAR
4. RUDNIK
5. JASTREBAC
6. CRNI VHR PIROT
7. PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI SREDNJI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI SREDNJI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI OVČAR

MAPA POKRIVENOSTI OVČAR

MAPA POKRIVENOSTI RUDNIK

MAPA POKRIVENOSTI RUDNIK

MAPA POKRIVENOSTI JASTREBAC

MAPA POKRIVENOSTI JASTREBAC

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH PIROT

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH PIROT

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

MAPA POKRIVENOSTI PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI CRNA TRAVA 1

MAPA POKRIVENOSTI CRNA TRAVA 1

MAPE POKRIVENOSTI

MAPE POKRIVENOSTI ZAPAD SRBIJE:

1. GUČEVO
2. MALJEN
3. MRČIĆ-VALJEVO
4. LJUBOVIJAMapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Ljubovija-Nemić

Mapa pokrivenosti Ljubovija-Nemić