18. септембар 2020.

Godišnjica Tematskih kanala Radio Beograda na multimedijalnoj platformi RTS Planeta

Radio Beograd je 18. septembara 2019. godine, počeo sa emitovanjem četiri tematska kanala: RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks i RTS Vrteška na internet platformi RTS Planeta.

Pokretanje nove medijske usluge prati digitalizaciju Zvučnog arhiva Radio Beograda. Digitalizaciju Ahiva ne radimo samo da bismo je sačuvali za sledeće generacije, već i da bismo je podelili sa našim slušaocima i novim generacijama, koji nas slušaju na internet platformi.

U proteklih godinu dana programske šeme tematskih kanala Radio Beograda zasnovane, pre svega, na kvalitetnim muzičkim sadržajima, zaživele su i, svakim danim, stiču sve veći broj slušalaca.

Programski sadržaji tematskih kanala RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks, RTS Vrteška, od 14. do 20. septembra 2020. godine biće prilagođeni obeležavanju godišnjice.

Slušaoci će čuti kvalitetne snimke uživo sa brojnih koncerata i manifestacija, muzičke numere zabeležene sa kraja 19. i početka 20. veka, nezaboravne melodije sa brojnih festivala, raritetne drame za decu... Pripremili smo i poklone. Darivaćemo muzička izdanja, pre svih PGP RTS, pratiocima Fejsbuk stranica tematskih kanala.

RTS Vrteška je kanal namenjen deci i roditeljima. U programskoj šemi, pored dečje muzike, tu su i najbolje emisije realizovane u okviru Programa za decu i mlade Radio Beograda 1, kao i kultne radio-drame za decu iz bogate arhive Dramskog programa Radio Beograda 2. Na Kanalu dominira kvalitetna muzika, snimci hora Kolibri i Dečjeg hora, Muzičke produkcije RTS, kao i izdanja namenjena deci PGP RTS.

Cilj kanala je da neguje dečju publiku Radio Beograda, da mališani izrastu u zdrave, obrazovane ličnosti. Radio Beograd, na ovaj način promoviše i štiti od zaborava bogat arhiv i obezbeđuje prostor za nove sadržaje koji će se stvarati na programima Radio Beograda.

RTS Džuboks je muzički kanal namenjen ljubiteljima svetske i domaće evergrin muzike. Kvalitetne melodije zabavne muzike, koje se i danas rado slušaju i nikada ne zaboravljaju, zaštitni su znak ovog kanala. Internet generacije imaju priliku da čuju pesme uz koje su se upoznali njihovi roditelji, bake, deke.

Evergrin muzikom budimo nostalgiju, vraćamo se u godine nezaboravnih pesama i vrhunskih izvođača. Podsećamo se na svetske i domaće hitove, značajne festivale zabavne muzike, legendarne, domaće i strane, interpretatore.

RTS Rokenroler je muzički kanal namenjen slušaocima domaće i strane pop i rok muzike. Predstavljamo višedecenijski muzički arhiv Radio Beograda, kao i muzička ostvarenja diskografske kuće PGP RTS i drugih domaćih i stranih produkcija.

Dominiraju koncertni snimci u fragmentima ili celini, odabrane numere, pre svega domaće produkcije, što je osnovna karakteristika kanala, u odnosu na druge radijske programe.

Neizostavni su audio-zapisi koncerata sa najznačajnijih muzičkih događaja kroz istoriju: „Zaječarska gitarijada“, „Mesam“, „Arsenal fest“, „Bir fest“... snimci najvećih imena domaće i regionalne muzičke scene, koncertna izvođenja...

RTS Pletenica ima za cilj predstavljanje bogatog i kvalitetnog muzičkog arhiva, audio-zapisa Fonoteke Radio Beograda, trajnih snimaka i emisija koje obrazuju i formiraju ukus slušalaca, upoznaju ih sa najkvalitetnijim snimcima poznatih umetnika narodne muzike, narodnih ansambala i solista zabeleženih tokom, 96 godina duge istorije Radio Beograda.

Sadržaj: snimci Muzičke produkcije RTS, tonski zapisi brojnih koncerata Narodnog orkestra i Narodnog ansambla RTS sa solistima, nastupi na festivalima, trajni snimci iz Fonoteke Radio Beograda najznačajnijih interpretatora umetnika i solista tradicionalne narodne muzike, kompozicije komponovane u duhu tradicionalnog narodnog stvaralaštva, starogradske pesme i romanse, varoške pesme, instrumentalna muzika (narodne igre), izdanja PGP RTS...

Multimedijalna platforma RTS Planeta je bogatija za četiri tematska kanala Radio Beograda.

Za naše sadašnje slušaoce i one koji će to postati, Radio Beograd nastavlja da pomera granice. Radio je MLAD!

Izvor:

Нема коментара:

Постави коментар

Internet portal Mita

Mapa pokrivenosti Avala

Mapa pokrivenosti Avala

Mapa pokrivenosti Iriški Venac

Mapa pokrivenosti Iriški Venac

Mapa pokrivenosti Crveni Čot

Mapa pokrivenosti Crveni Čot

Mapa pokrivenosti Crveno selo - Subotica

Mapa pokrivenosti Crveno selo - Subotica

Mapa pokrivenosti Vršački breg

Mapa pokrivenosti Vršački breg

Mapa pokrivenosti Kikinda

Mapa pokrivenosti Kikinda

Mapa pokrivenosti Crni Vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Crni Vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Srednji vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Srednji vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Jastrebac

Mapa pokrivenosti Jastrebac

Mapa pokrivenosti Crni vrh Pirot

Mapa pokrivenosti Crni vrh Pirot

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Pljačkovica-Vranje

Mapa pokrivenosti Pljačkovica-Vranje

Mapa pokrivenosti Crna Trava 1

Mapa pokrivenosti Crna Trava 1

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo