16. мај 2013.

24. rođendan Radija B 92

Foto: B92, Arhiva
Beograd -- Na današnji dan 1989. godine osnovan je radio B92 kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu.

Foto: B92, Arhiva
Iz male prostorije od oko 15 kvadrata pre tačno 24 godina Radio B92 pustio je svoj glas u etar.
Iz skromnih uslova u kojima je počeo da emituje program kao omladinska radio stanica koja se čuje u Beogradu, B92 izrastao je u kompaniju koja ima televiziju, veb sajt, Fond B92, književno izdavaštvo, muzičku produkciju i kulturni centar REX.
Svoj 24. rođendan radio B92 dočekuje sa skoro 900.000 slušalaca koji svake nedelje biraju upravo program našeg radija, a u ovoj sezoni beležimo rast slušanosti iz meseca u mesec i ubedljivo smo druga najslušanija komercijalna radio stanica u Srbiji. 

“Mi smo izuzetno srećni zato što je radio došao na 2. mesto u Srbiji i negde deli drugo mesto u Beogradu“, kaže generalna direktorka B92 Manja Grčić. 

“Mislimo da se Radio B92 fenomenalno transformisao sa vremenom koje dolazi i koje je prošlo za nama, i mislim da će ići u nekom još boljem pravcu i prikupiti još više slušalaca“, očekuje ona. 

Slušaoci kao posebne vrednosti našeg programa izdvajaju uvek aktuelan, provokativan i obavezno duhovit zabavni program. Uz pojačanje u jutarnjem programu, DarMar i Mentalno razgibavanje, Brakusa i Lunu Lu, zabavni program radija B92 slušaocima nudi realan pogled na našu svakodnevicu, stavljajući u prvi plan često zanemarena pitanja. 

Igor Brakus kaže da ni posle 20 godina nema nameru da se udalji od mikrofona. “Dok me zabavlja ovo što radim biću tu, za sada me zabava još uvek dobro drži, moji slušaoci znaju da ja u emisijama radim ono što radim i u privatnom životu, dakle nema laži, nema prevare“, kaže on. 

“Mi se dobro zabavljamo, oni se dobro zabavljaju, nekima nije zabavno ali nemam ništa protiv njih, jednostavno, dok zabava traje - tu smo“, poručuje Brakus. 

Mnogi od zaposlenih, poput Brakusa, godinama su stvarali intimnu i jedinstvenu atmosferu koja se osećala i u etru, i zbog koje naši slušaoci do današnjeg dana znaju da mogu imati poverenja u B92. 

“Lepo je, stvarno je lepo, super je što postoji mesto u ovom gradu u kojem čovek može da se oseća kao kod kuće 15 godina, tu sam stekao prijatelje kumove, ženu... Sve mi je to super, druga porodica“, kaže reditelj Nikola Momčilović. 

Muzički program našeg radija ostaje referentna tačka u domaćem etru kada je u pitanju popularna i aktuelna, domaća i strana muzička selekcija - sa najdugovečnijim i najuticajnijim autorskim muzičkim programima, bez ograničenja za muzičke žanrove, B92 je ponosan na činjenicu da ostaje muzicki trendseter, kao i da svoje talase čini uvek otvorenim za nove muzičke nade, mlade bendove, od kojih su se mnogi premijerno predstavili publici upravo na našim frekvencijama. 

Istovremeno, ostajemo jedina komercijalna radio stanica u Srbiji koja poseban prostor odvaja za sadržaje vezane za kulturu i umetnost, što nas čini jedinstvenim i posebnim partnerom svih važnih manifestacija, događaja i inicijativa vezanih za unapređenje i promovisanje vrednosti ključnih za uspostavljanje modernog društva. 

Konačno, radio B92 ni posle 24 godine ne zaboravlja svoje korene i činjenicu da je zbog slobodnog izveštavanja i sukoba sa režimom Slobodana Miloševića čak četiri puta zabranjivan tokom svoje istorije - autentičan, objektivan, uticajan, ugledan informativni sadržaj ostaje važan segment našeg programa. Bez želje da vesti samo prenosimo, uz ambiciju da ih objasnimo, da slušaocima pomognemo da razumeju kontekst dešavanja, ponosni smo na svoje informativne emisije - Jutarnji dnevnik, Svet u 5, Kažiprst. 

Zbog posvećenosti odgovornom novinarstvu i pozitivnim društvenim promenama, B92 je stekao međunarodni ugled: kuća i članovi njenog tima dobitnici su mnogih prestižnih međunarodnih nagrada za novinarsku hrabrost i promociju ljudskih prava. O B92 je napisan i bestseler "This is Serbia Calling", Metjua Kolina. 

Na sve kompetitivnijem radijskom tržištu, ambicija radija B92 je da ostane prepoznatljiv brend, sa jasnim stavom i specifičnim odnosom sa svojim slušaocima.

Нема коментара:

Постави коментар

MAPE POKRIVENOSTI

MAPE POKRIVENOSTI BEOGRAD I SEVER SRBIJE:

1. AVALA
2. IRIŠKI VENAC
3. CRVENI ČOT
4. CRVENO SELO
5. VRŠAČKI BREG
6. KIKINDA

MAPA POKRIVENOSTI AVALA

MAPA POKRIVENOSTI AVALA

MAPA POKRIVENOSTI IRIŠKI VENAC

MAPA POKRIVENOSTI IRIŠKI VENAC

MAPA POKRIVENOSTI CRVENI ČOT

MAPA POKRIVENOSTI CRVENI ČOT

MAPA POKRIVENOSTI CRVENO SELO

MAPA POKRIVENOSTI CRVENO SELO

MAPA POKRIVENOSTI VRŠAČKI BREG

MAPA POKRIVENOSTI VRŠAČKI BREG

MAPA POKRIVENOSTI KIKINDA

MAPA POKRIVENOSTI KIKINDA

MAPE POKRIVENOSTI:

MAPE POKRIVENOSTI: CENTRALNA I JUŽNA SRBIJA:

1. CRNI VRH JAGODINA
2. SREDNJI VRH JAGODINA
3. OVČAR
4. RUDNIK
5. JASTREBAC
6. CRNI VHR PIROT
7. PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI SREDNJI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI SREDNJI VRH JAGODINA

MAPA POKRIVENOSTI OVČAR

MAPA POKRIVENOSTI OVČAR

MAPA POKRIVENOSTI RUDNIK

MAPA POKRIVENOSTI RUDNIK

MAPA POKRIVENOSTI JASTREBAC

MAPA POKRIVENOSTI JASTREBAC

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH PIROT

MAPA POKRIVENOSTI CRNI VRH PIROT

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

MAPA POKRIVENOSTI PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI PLJAČKOVICA

MAPA POKRIVENOSTI CRNA TRAVA 1

MAPA POKRIVENOSTI CRNA TRAVA 1

MAPE POKRIVENOSTI

MAPE POKRIVENOSTI ZAPAD SRBIJE:

1. GUČEVO
2. MALJEN
3. MRČIĆ-VALJEVO
4. LJUBOVIJAMapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Ljubovija-Nemić

Mapa pokrivenosti Ljubovija-Nemić