12. октобар 2012.

Radio B92 sve slušaniji


Radio B92 sve slušaniji!

Beograd -- Radio B92 druga je po slušanosti radio-stanica u Srbiji, a treća u Beogradu, pokazuju najnoviji rezultati istraživanja slušanosti radija u našoj zemlji.

Novu jesenju programsku šemu radio B92 je svojim slušaocima predstavio 3. septembra. Posle samo četiri nedelje rezultati su vidljivi. Radio B92 je druga najslušanija radio-stanica u Srbiji i treća u Beogradu. S najboljim rezultatima slušanosti za protekle dve godine, ispred Prvog programa Radio Beograda prvi put od 2010, radio B92 očekuje dalji rast tokom narednih meseci.
Najslušaniji autorski zabavni i muzički programi - Mentalno razgibavanje, Šifra Radio, Brakus od 3 do 5, Šnenokle Lune Lu, najuticajniji 
informativni program, programi iz sporta i kulture, posebne i prepoznatljive radijske zvezde ostaju obeležje radija B92 i u narednim mesecima. 

Želja nam je da svojim programom podsetimo slušaoce da radio nije samo medij koji se sluša usput, u pozadini, već medij koji provocira, zabavlja, informiše, obrazuje, a da se sve to može postići sadržajima koji su istovremeno komercijalni i uzbudljivi najširim slušalačkim grupama. 

Sačuvati vrednosti na kojima je B92 osnovan, ostati autentičan, ali se prilagoditi aktuelnom radijskom tržištu i na njemu biti uspešan - sve to određuje osnovni pravac razvoja programa radija B92 i u narednim mesecima. 

Oktobar i novembar kriju brojna programska iznenađenja za slušaoce, zato - ne menjajte frekvenciju!
Najbolji rezultat ove godine Radio B92 ostvario je u septembru.Jesenja šema našeg radija prati želju publike da čuje više od ponavljanja muzičkih hitova, da dobije i informacije, polemiku i kulturu. 

Direktorka Radija B92 Ana Martinoli 
kaže da se program Radija B92 obraća široj publici nego ranije. 

"U septembru smo dobili nove slušaoce i prema njima osećamo posebnu odgovornost, jer su to možda ljudima koji su prvi put uključili Radio B92 i shvatili da ovde postoji jedan vrlo zabavan, komercijalan i uzbudljiv program, što do tada možda nisu znali. Sa druge strane drago nam je što smo uspeli da zadržimo i sačuvamo slušaoce koji su sa nama više od 10-15 godina, što nismo izneverili stare vrednosti Radija B92, samo smo napravili program koji je prijemčiviji, uzbudljiviji, komercijalni i za širu publiku nego do sada", kaže ona. 

Znatno pojačanje je naš jutarnji radijski program, "Mentalno razgibavanje", koji je zabeležio rast veći od svih stanica u Srbiji. 

Jedan od voditelja "Razgibavanja", Darko, kaže da je ostvareni rezultat više od očekivanog, tim pre što postoje ljudi koji još ne znaju da je poznati dvojac na talasima Radija B92 i frekvenciji 92,5. 

"Mada su svi pokazatelji išli ka tome da će rezultat biti dobar, ali mesec dana je jako kratak period na radiju i s obzirom da smo mi ovde tek stigli, da bi se promenila čitava slika baš za toliko...", dodaje njegov kolega Marko. 

Informativni program Radija B92 tradicionalno ima najveće poverenje slušalaca u Srbiji. Sve što bude rađeno u budućnosti treba da još više učvrsti pruženo poverenje. 

"Neki su smatrali da će informativni program biti istorija, kao što je to fotografija redakcije informativne redakcije od pre 20 godina, istorija Radija B92. Ali to se nije dogodilo. Ima još puno toga da uradimo, ostaćemo najbolji, jer još uvek važi parola 'na pravom ste mestu, u pravo vreme'", kaže Boris Husović, urednik Informativnog programa Radija B92. 

Tim Radija B92 trudi se da razvija autentičan, originalan i često provokativan zabavni program, poznat i po imenima koja su njegov zaštitni
znak - Igor Brakus, Dejana Milović Buha, Luna Lu. 


"Mi smo i dalje zabavni, i sebi, a nadam se i drugima. Pokušavamo da napravimo tu neku komunikaciju. Ima perspektivu", kaže Igor Brakus, autor emisije "Brakus od 3 do 5". 

Muzička politika Radija obuhvata negovanje autorskih muzičkih programa za koje su zaslužni Žikica Simić, Marko Nastić, Vlada Janjić, Flip i MKDSL, Goran Terzić, Bojan Đorđević, Slobodan Vujanović Freedom i Balanso dvojac.

Нема коментара:

Постави коментар

Internet portal Mita

Mapa pokrivenosti Avala

Mapa pokrivenosti Avala

Mapa pokrivenosti Iriški Venac

Mapa pokrivenosti Iriški Venac

Mapa pokrivenosti Crveni Čot

Mapa pokrivenosti Crveni Čot

Mapa pokrivenosti Crveno selo - Subotica

Mapa pokrivenosti Crveno selo - Subotica

Mapa pokrivenosti Vršački breg

Mapa pokrivenosti Vršački breg

Mapa pokrivenosti Kikinda

Mapa pokrivenosti Kikinda

Mapa pokrivenosti Crni Vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Crni Vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Srednji vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Srednji vrh Jagodina

Mapa pokrivenosti Jastrebac

Mapa pokrivenosti Jastrebac

Mapa pokrivenosti Crni vrh Pirot

Mapa pokrivenosti Crni vrh Pirot

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Besna Kobila

Mapa pokrivenosti Pljačkovica-Vranje

Mapa pokrivenosti Pljačkovica-Vranje

Mapa pokrivenosti Crna Trava 1

Mapa pokrivenosti Crna Trava 1

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Gučevo

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Maljen

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo

Mapa pokrivenosti Mrčić-Valjevo